Laatste nieuws !

Stage met GM Hubert Laenen en GM Chris De Witte op 23/10/2021 te Oostakker.

Op zaterdag 23/10/2021 gaat er een stage door in Sporthal Wolfput met niemand minder dan Groot Meester Hubert Laenen die het thema kiest realistische zelfverdediging op pijnlijke drukpunten van het menselijk lichaam met daarop aansluitend Shihan Chris De Witte die de stage verder begeleid met als hoofdoel de realistische zelfverdediging van een aanval met een stok of met een mes.

Hoe reageren we, wat kunnen we doen om toch uit deze benarde situatie te geraken, zeer basic maar Oooo zo doeltreffend.

De stijl CCS kan door iedereen uitgevoerd worden en voor alle leeftijden beschikbaar.

Stage BJJ met Sensei Stephan Van Wichelen te Blankenberge op 22/10/2021.

top stage waarin een aantal basic technieken werden uitgelegd tot in detail, mijn studente Selin Kurutepe en ik zelf konden terug blikken op een leerrijke dag.

Op naar een volgende stage waar we ook al naar uit kijken want het is voor morgen al met GM Hubert Laenen 8ste Dan en GM Chris De Witte 6de Dan.

 

Stage Krav Maga met Raffi Liven 10e Dan te Beneden-Leeuwen NL op 26/9/2021.

Op zondag 26 september 2021 namen Shihan Chris De Witte en Senpai Jürgen Laroy deel aan een 4 uren durende Krav Maga Liven seminar onder de leiding van niemand minder dan de Israëlische Kaicho Raffi Liven (10de Dan). Het ganse gebeuren vond plaats in de Nederlandse gemeente Beneden-Leeuwen.

Senpai Jürgen Laroy schrijft: “Krav Maga Liven, een volwaardig pakket de naam Krav Maga waardig. Onder leiding van Kaicho Raffi Liven, grondlegger van deze stijl, een leerzame stage gevolgd te Beneden-Leeuwen. Al snel werd duidelijk dat de stage in teken stond van efficiëntie. Geen spectaculaire bewegingen. We begonnen met de zes basisbewegingen van het systeem als opwarming. Een variatie aan technieken werd gedoceerd vertrekkend van deze basis. Bij de uitvoering sloop er hier en daar een fout in bij de beoefenaars. Daar werd op ingespeeld en onmiddellijk bijgestuurd. Het moet gezegd worden dat tijdens het bijsturen bijzonder diep werd ingegaan op wat de gevolgen zijn van een slecht uitgevoerde techniek. Door middel van een demo werd er aangetoond wat werkt en wat niet. Met andere woorden: waarom werkt de techniek niet? De drie uren voorziene stage liep al snel uit naar vier uren. Tussen alles door werd er door Kaicho verschillende anekdotes verteld. Sommige hilarisch, andere droevig tot triest maar altijd met een duidelijke boodschap. Zin voor realisme! Voldaan en met honger naar meer, het gevoel dat het pad met kennis nog veel langer is dan wat ik tot nu toe bewandeld heb. Zo voel het. Een fantastische beleving, voor herhaling vatbaar.

Initiatie zelfverdediging CCS te Gent op 16/9/2021.

Terug een mooie dag geworden met een groot deel van het personeel Stad Gent die aan het Wielerstadium Eddy Merckx even mochten kennis maken met een eigen stijl die Shihan Chris De Witte heeft ontwikkeld.

Het waren toffe groepen die ik even liet genieten van de flow die deze sport oogt, al positieve reacties achteraf en zeker voor herhaling vatbaar.

Ashihara Karaté stage met Sensei Marcel Van Den Berg NL op 5/9/2021.

Terug van de partij op een stage met een van de betere vechters uit Nederland in de Ashihara stijl.

Er kwamen vele zaken aan bod zoals veegtechnieken - traptechnieken - klemmen en wurging.

Om op het einde af te ronden met sparring en traptechnieken op grote stootkussen.

Wederom leuk om daar ook aanwezig te zijn. Osu met dank aan Sensei Marcel Van Den Berghe.

Initiatie zelfverdediging CCS te Gent op 2/9/2021.

Er werd vandaag voor de dienst Mobiliteit van de provincie Oost-Vlaanderen een initiatie les gegeven in mijn eigen stijl CCS, iedereen was enorm enthousiast over de leerrijke ervaring die ze hebben mogen ervaren, mooie momenten die ik heb mogen delen met die groep.

Sommige dachten voor aanvang wat zal dit weer zijn maar al vlug veranderde dit in een positieve vibe en met succes hoorde ik na afloop.

Op naar de volgende zou ik zeggen Osu.

Stage BJJ met Sensei Stephan Van Wichelen te Blankenberge op 23/7/2021.

Een zeer leerrijke ervaring opgedaan waarbij verschillende technieken aan bod kwamen en waar de interesse van mijzelf weer super groot was met dank aan mijn super trainingspartner Jurgen Laroy. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Vakantieregeling en start nieuw seizoen.

Er zullen geen lessen doorgaan in sporthal Wolfput en dit van 28/6/2021 t.e.m 1/8/2021.

Wij gaan terug van start op maandag 2/8/2021 en dit van 18.30u tot 21u ( Cardio boksen en aansluitend CCS), op woensdag van 19u tot 21u Kick en Thai-boksen, donderdag van 18.30u tot 20u CCS en zaterdag van 14u tot 16u CCS.

CCS = een systeem waar vele disciplines uit verschillende gevechtsporten aan bod komen en die enorm veel variatie bied waarbij het voor de student nooit ophoud en steeds boeiender wordt en de drang naar meer verlangt.

 PRETTIGE VAKANTIE AAN AL MIJN STUDENTEN TOEGEWENST.

Sportdag te HO Atheneum Voskenslaan op 3/6/2021.

Super gemotiveerde klassen die vandaag eens konden genieten van wat ik te bieden had op het gebied van zelfverdediging, zowel met stick als kickboksen en CCS - systeem self-defense. Allemaal toppers en een mooie herinnering voor zowel mezelf als de leerlingen en monitoren. Goede inzet en dit is motiverend voor een GM.

Het overlijden van één van onze Trainers Francis Nwofor GB      21/4/1968 - 30/03/2021. Gecremeerd op 29/4/2021.

COVID-19:  Als alles verloopt zoals gepland zouden we terug van start kunnen gaan met de trainingen indoor voor de +13 jarigen en de volwassenen op 9/6/2021.

Stage te Dok Noord op 3/9/2020 voor het Expertise Centrum Paradoc.

Een super gemotiveerde groep die ik even mocht laten kennis maken met een aantal technieken vanuit mijn eigen stijl CCS (Chris Combat System).

De lessen gingen door in de polyvalente zaal te Dok Noord 7/107 met dank aan de uitbater om zo een mooie zaal ter beschikking te stellen.

Sportkamp te Lochristi van 10-14/8/2020.

Een super gecoördineerd sportkamp Martial Arts en dit mede dankzij Sportwerk Vlaanderen.

Super toffe groep met een aantal leerlingen die belangstelling hadden om zich bij ons in de club aan te sluiten, hoop jullie terug te mogen verwelkomen maar dan weliswaar in onze club Martial Arts Academy Oostakker.

Toffe en leuke week jongens.

Stage met GM Alain Sailly op 19/7/2020 te Brecht.

Wederom een leerrijke stage gedaan met niemand minder dan GM Ailan Sailly en  GM JP Van Vre van de federatie IMAF een leuke dag met tal van leerlingen en dit uit verschillende landen wat wil zeggen dat dit een topper is, had reeds al een stage gedaan onder zijn leiding en dit is altijd leuk om elkaar terug te zien

Sportkamp te Eke-Nazareth van 7-10/7/2020.

Sportkamp gegeven in volgende discipline's en dit mede dankzij Sportwerk Vlannderen.

- Capoeïra

- Jiu- Jutsi

- Kickboksen

- Kendo stick

- Worstelen

CORONA VIRUS (Covid-19)

Zoals jullie reeds hebben vernomen zullen er geen lessen doorgaan en dit vanaf 14/3/2020 t.e.m 7/6/2020, dit is een voorlopig besluit genomen door de Vlaamse Overheid.

Het kan dus zijn dat dit verlengt wordt, daar hebben wij voorlopig geen zicht op maar gelieve jullie alvast aan deze maatregelen te houden.

Hoop dat dit snel een andere wending krijgt zodanig dat we terug de draad kunnen opnemen en terug onze oude gang kunnen gaan.

Stage te Utrecht NL "pocket stick" onder leiding van Frans Stroeven.

 

Stage op 2/2/2020 te Utrecht met als onderwerp zelfverdediging met pocket sticks.

Super mooie stage gegeven door niemand minder dan Frans Stroeven en Leonora Stroeven, twee super getalenteerde eskrimadors.

Weer een leerrijke stage waar ik bepaalde onderdelen in mijn eigen stijl kan integreren.

thanks Masters.

Federale Stage "zuil zelfverdediging" te Erpe-Mere op 10/11/2019.

Onder leiding van Chris De Witte - Jurgen Devolder - Steven Van Hauwermeiren.

Er werd les gegeven in Krav-maga door instructor Jurgen Devolder , waarna GM Chris De Witte technieken aanleerde vanuit zijn eigen ontworpen stijl CCS.

En Master Steven Van Hauwermeire technieken heeft getoond zowel met stok als ongewapend, leerrijke en toffe stage gebracht door 3 top lesgevers weliswaar elk binnen hun eigen stijl maar onder de zuil zelfverdediging binnen dezelfde federatie VVA/ Euro-budo.

Seminar met GM Samuel Kwok Ip-man Wing Chun op 5-6/10/2019 te Brunssum.

Op vrijdag vertrok onze Hoofdtrainer naar Brunssum om daar deel te nemen aan een seminar die georganiseerd werd door de Nederlandse Wing Chun Federatie met als lesgever niet minder dan GM Samuel Kwok die de Ip-man stijl vertegenwoordigt.

Het was een enorm leerrijke ervaring om van zo een GM iets te kunnen aanleren, de bewondering over zijn kunnen en kennen was verrassend. Moge hem terug verwachten op de Hall of Fame te Tiel (NL) dat plaats vind op 16/5/2020.

Foto's zijn te bezichtigen in de rubriek Galerij.

 

Open stage op 21/9/2019 te Houtem.

Op 21/9/2019 zal er kunnen deelgenomen worden aan een stage die doorgaat te Houtem, ik zal er mijn stijl promoten en dit voor zowel jeugd als volwassenen studenten, er zal gewerkt worden op verdediging op verschillende soorten wapens. Mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen dan is dit de ideale moment om Master Chris De Witte eens aan het werk te zien op alle soorten vlakken.

Vertrekkende vanaf staand verre positie overgaand tot middellange range en zo te eindigen op zeer korte afstand en dit zowel ongewapend als met stick en mes.

Studenten die willen langskomen gelieve zich zo snel als mogelijk in te schrijven op vermeld mail adres.

Federale training 21/8/2019 te Dworp.

Federale bijscholing op zaterdag 31/8/2019 te Halle -Dworp en dit vanaf blauwe gordel binnen de zuil zelfverdediging.

 

Start met lessen in zelfverdediging CCS. 

Vanaf 13/07/2019 zullen er lessen gegeven worden in de zelfverdediging CCS, de cursus is bedoeld om basis aan te leren op een vereenvoudigde en doeltreffende manier om zo in het dagdagelijkse zich te kunnen verweren. Er kan ingeschreven worden met een geheel gezin zodanig dat het leerproces iets vlotter verloopt. Er zal gewerkt worden op empty hands, verdediging op stok en verdediging op mes. Fijne motoriek wordt getest en bijgesteld waar nodig. Lesgever zal zijn Master Chris De Witte die tweemaal toe Master of the year is geworden in Tiel NL 2018 en Dubai 2018, reeds meer dan 40 jaar ervaring binnen de krijgskunsten.

Iedereen is welkom en dit aan een bedrag van 10 EUR/les, de lessen zullen telkens 2u duren.

De Lessen zullen doorgaan in het park van de Sint-Laurentiuslaan te Oostakker.

Sportkampen te Bellem. 8/9/10-04-2019

Sportkamp die plaats vind in Bellem/Aalter waar Master Chris De Witte zijn eigen stijl promoot in zelfverdediging, jongeren vanaf 4 jaar tot en met 19 jaar zullen onder zijn leiding les krijgen.

foto’s volgen op het einde van deze week en zullen te zien zijn bij galerij.

Federale technische bijscholing 6/4/2019.

Op zaterdag 6/4/2019 zal er te Dworp een Federale technische bijscholing plaatsvinden voor alle hogere graden, de toelatings voorwaarden zijn dat men minimum een 3de Dan Black Belt heeft in een bepaalde discipline binnen de zuil zelfverdediging.

De trainingen in de eigen dojo zullen doorgaan op zaterdag 6/4/2019 en dit van 14u - 16u.

International Martial Arts Hall of Fame 2018 Dubai UAE.

Martial Arts Master Instructor of the Year 2018.

One of the most prestigious & Biggest International Martial Arts Hall of Fame.

Eind februari wordt er een vermelding gemaakt in de Martial Arts magazine naar Master Chris De Witte uit België die wordt verspreid in 124 landen.

Federale Training vanaf blauwe band.

Op zaterdag 19/01/2019 wordt er deelgenomen aan de Federale training die plaats vind te Dworp onder leiding van 8ste Dan John Haeke en 7de Dan Bart Van Hoef.

Deelname door Chris De Witte en Selin Kurutepe.

Bekers van Brabant 25/11/2018 kata met wapens.

2de plaats Chris De Witte

3de plaats Selin Kurutepe